Ålder: Lagom
Kön: Kvinna
Längd: Anpassad för ståhöjd i Mare
Ideal vikt: det frågar man inte en kvinna
Bra egenskap: Håller lugnet, gillar att ta i när det behövs
Dålig egenskap: Saknar kartsinne, oordningssam
 
Ålder: Gissa själva.
Kön: Man
Längd: nästan 175cm
Ideal vikt: 75kg
Bra egenskap: Kan läsa sjökort, lätt med mekanik.
Dålig egenskap: Blir stressad när jag inte har full koll.

Mitt seglar intresse började i optimist jollen. Till skillnad från mina äldre systrar som pappa försökt övertyga att de skulle börja segla, fick jag böna och be för att få börja. Jag kan väl ärligt tala om att jag redan då var mer av en drömseglare än tävlingsseglare. Somrar tillbringades i segelbåt och den dagen sommarjobb ersatte sommarlov kände jag och mina systrar att seglingen fattades. En charmig västbris kallad "Gullan" införskaffades!

Ibland brukar jag skoja om att jag blev kapten redan vid 16 år. Ett tag var jag dessutom "redare" med mer än en båt i hamnen. Inte så tokigt CV för en drömseglare!

För min del startade drömmen om denna resa första gången jag såg Withbread på tv. Jag tror det var lyckan i ögonen på besättningen då de surfade på vågorna i stora blå som lockade. Då trodde jag bara att denna typ av drömmar kunde förverkligas efter 65-års ålder. Jag tror inte att det varken blir lättare eller billigare med åren. Vår vän Erik Andersson (EA) satte start skottet för vår resa och lärde oss att inte ta livet för givet. Nu ska vi leva livet lika livligt som han lyckades med under sina 23 år!

 

Jag är en go och glad inflyttad Göteborgare som mer eller mindre växtupp på havet. Hela mitt liv har kretsat kring havet vilket inte är så konstigt döma av min uppväxt. Där semestern ägnades åt seglingarna med föräldrar samt att segla optimist jolle med SSS i Steungsund. Men allt detta slutade med tonåren då det inte var så fräckt att segla jolle längre.

Nästa seglings period i mitt liv började när jag träffade Helena på segelskutan T/S Havden. Hon var väldigt attraktiv då hon och hennes systrar hade införskaffade sig "Gullan" (En gul Västbris). Gullan seglade vi i ett antal år, den var en perfekt övningsbåt då den var långkölad och tål mycket vind utan att bli obekväm. Efter studierna var klara och man började rota sig var det som en om ett äventyr behövdes. Samtidigt så seglade Helenas kusin Mark jordenrunt med deras båt SY-Skardu. Det var inte svårt för mig och Helena att bestämma oss att planera en långsegling.

Mitt mål med resan är att få lite tid för mig själv och mina tankar. Mitt andra mål är att få fridyka bland koraller och bli ett med havet.

Ett stort tack ska riktas till våra familjer som gjort denna resa möjlig!
De har stöttat och hjälp oss med allt ifrån mat, logi, bilresor, verkstäder, och en extra hand!