Nu är halva resan avklarade. Åtta månader har det tagit oss att segla igenom Europa och över Atlanten. Ni som har mött oss och känner oss att vi sällan stressar och gillar inte att ha kniven på strupen så vi planerar alltid att ha gott om tid. Hittills har resan fortlöpt enligt plan, inga större avsteg har gjorts. Den enda stora skillnaden är att vi seglade en bit in i Biscaya bukten för att slippa det värsta vädret. Detta är ett val som vi inte ångrar för Frankrike och norra Spanien är mycket vackert och se värt. De Atlantiska öarna gick också bra Madeira är mycket trevligt tycker vi. Vi hade gärna spenderat mera tid på denna vackra ö.

Altanen överseglingen var mycket snabb för oss tog endast 24dygn så det var 4dygn snabbare än planerat. Men går det fort är det ofta också otrevligt med mycket sjö. Men nu är det avklarat och vi glömmer fort hur överseglingen var.

Vi hade ingen plan vad vi skulle göra när vi kom fram till Karibien när vi lämnade Sverige. Men efter en del funderade och snackande med andra mer erfarna seglare har vi en grov plan på vad vi vill. Se etapp 4 och 5 för mera info om detta.


Sverige - Portugal


Portugal - Kanarieöarna


Atlanten

Leeward Islands - Dominkanska Republiken - Cuba


Mexico - USA