etap1.jpgVåran första etapp på denna episka resa. Planen är att lätta ankare 1 juni 2009 från Göteborgshamn, närmare bestämt Lisebergsgästhamn vid operan.

Första målet är att ta oss till Skagen sedan vidare till Norges västkust till dess utkant. Där ifrån seglar vi över nordsjön mot chaledonial chanel som tar oss vidare till skottlands väst kust. Nu måste vi hålla tungan rätt i mun när vi skall börja brottas med tidvatten och dess strömmar. Tanken är att segla ner mot Irlands östkust och kanske gör ett strandhugg i Dublin, sedan segla ner mot Cork.

Från Cork tar vi det stora klivet över Biscaya antagligen så kommer vi få ligga och vänta på ett bra väder hål. Planen är inte att göra som de flesta och gå till Coruna utan direkt gå till portogal, sträckan blir ca 100 distans längre men det borde vi klara om vädret är med oss. Från Porto eller Lissabon så skall vi ta oss hem till Sverige igen för att deltaga på ett bröllop i slutet augusti. Med resan hem så är detta etapp mål avklarat.

Det känns som om detta kommer att vara det mest ansträngande och svåraste etappen då vi kommer att vara nybörjare samt ha mycket tidvatten att tänka på. Sen får man inte glömma att vi kommer att segla på ett av världens mest beryktade hav pga sitt väder.

Tillbaka