Lite sent men nu har vi funderat ut vad vi skall göra när vi kommit över den stora pölen (Atlanten). Det första målet är Tobago sen jobba sig upp åt i Leeward Islands som de kallas. Efter som vi vill maximera vårat år på havet så kommer vi göra en något annorlunda resa än de flesta som gör "lilla varvet" (norra atlanten runt). Vi kommer att skicka hem Mare ifrån Baltimore i september om allt går enligt planerna, men mer om det i etapp nr:5.

Våran plan är att segla Grenade, Caricou senare till Tobago Keys för att njuta av korallerna ett tag. Sen till Bequia där ifrån gör vi ett längre hopp till Dominikanska Republiken. Väl där skall vi proviantera och fixa visum till USA vilket tar tid. Vi kommer för hoppningsviss även hinna med lite sightseeing på denna gröna ö. Därefter seglar vi vidare mot Cuba närmare bestämt Santiago de Cuba. Vi har planer på att spendera närmare tre månader i Cuba och segla efter dess sydkust. Cuba är mycket långt, från spets till spets är det närmare 700nm så vi kommer behöva närmare tiden. Det skall tydligen ligga många fina rev med nästan oförstörda korallrev, så vi ser mycket fram i mot detta. Sen rundare vi Cubas västra hörn och seglar mot Havana för att se denna berömda stad.

Efter dessa tre månader börjar vi närma oss orkan säsongen och vi måste flytta oss ifrån orkan drabbade områden så som Cuba. Vår resa fortsätter mot Miami, USA som kommer bli etapp nr:5 på resan.

Tillbaka